بازاریابی

مجموعه نوشتارهای عمومی با محوریت موضوعات بازار

بازاریابی

مجموعه نوشتارهای عمومی با محوریت موضوعات بازار

میزان مصرف لوازم آرایش در ایران

روزنامه اسپانیایی "ال پریودیکو" در گزارشی به ابعاد استفاده از لوارزم آرایش در ایران پرداخته است. مهمترین نکاتی که این روزنامه در گزارش مذکور بدان اشاره کرده است بدین شرح است:

براساس تحقیقی که در مؤسسه تحقیقاتی "تی ام بی ای" انجام شده، در حدود ۱۴ میلیون دختر و زن بین ۱۵ تا ۴۵ سال که در شهرهای بزرگ ایران زندگی می کنند، به طور متوسط ماهانه ۵ ممیز ۷ یورو برای خرید لوازم آرایشی هزینه می کنند و این درحالی است که متوسط حقوق بین ۴۹۰ تا ۵۷۰ یورو است. 

زنان و دختران ایرانی به دلیل حجاب توجه خاصی به چهره خود می کنند. دخترانی هستند که بیش از یک ساعت جلوی آینه آرایش می کنند. اگر در اروپا مردم ترجیح می دهند طبیعی باشند، در ایران جوانان ترجیح می دهند آرایش کنند.

ایران با
۷5 میلیون نفر جمعیت به طور سالانه در حدود ۱۶۳۰ میلیون یورو برای کالای آرایشی هزینه می‌کند و این در حقیقت ۲۹ درصد بازار خاورمیانه را تشکیل می دهد. عربستان سعودی رتبه نخست را در این زمینه داراست.

بیشتر محصولات آرایشی وارداتی هستند، زیرا تولید آن در داخل ایران بسیار ضعیف است. در عطرفروشی ها می‌توان مارک‌های مشهور لوازم آرایشی را یافت، ولی قسمت زیادی از این واردات خارج از شیوه قانونی انجام می شود.

اکثر کارشناسان معتقدند که حجم محصولات وارداتی غیرقانونی بین
۵۷۰ تا ۶۱۰ میلیون یوروست.

ویستا باور، طراح و مسؤول بازاریابی مارک جدید کاپریس که به تازگی وارد بازار ایران شده در این رابطه می گوید: «اکثر محصولات به صورت قاچاق وارد کشور می شوند. وزارت بهداشت برای پذیرش یک مارک جدید بسیار موشکافانه عمل می کند و این خیلی خوب است، زیرا مصرف کنندگان در تمبر رسمی کشور ضمانت کیفیت کالا دارند. ولی
۵۰ درصد مالیات و این کاغذپاره ها به نفع واردات قانونی تمام نمی شود.» بی شک کیفیت کالاها در جریان های موازی همیشه در این حد بالا نیست.

چند سال است که بازار از کالاهای چینی با کیفیت نامناسب که از استانداردهای جهانی پیروی نمی کنند اشباع شده. کالاهای چینی
۳۰  

درصد واردات قاچاق را تشکیل می دهند. البته این کالاها در شهرستان ها و محله های متوسط از بازار خوبی برخوردارند.