بازاریابی

مجموعه نوشتارهای عمومی با محوریت موضوعات بازار

بازاریابی

مجموعه نوشتارهای عمومی با محوریت موضوعات بازار

تاریخچه صنعت لوازم خانگی در جهان - یخچال

اولین یخچال در سال 1784در دانشگاه گلاسکو به ثبت رسید.در سال 1805،اولین یخچال که بخار را جایگزین مایع نموده بود،طراحی گردید.در سال 1850یا 1851 ،بستنی ساز به ثبت رسید.در سال 1857،یک استرالیایی،دستگاه خنک کن با بخار متراکم را معرفی نمود.در سال 1859،یک فرانسوی سیستم پیچیده تری را ساخت،که برعکس دستگاههای متراکم کننده اولیه،که هوا را بعنوان سردکننده بکار میبرد ،از آمونیاک که سریعا" منبسط میشود استفاده نمود.یخچال جذبی در سال 1992 توسط یک دانشجوی دانشگاه در سوئد اختراع گردید ،که یک موفقیت جهانی بود ،و توسط الکترولوکس تجاری سازی گردید.

در آغاز قرن بیستم ،حدود نیمی از خانواده ها در آمریکا در یک محفظه یخ ،غذای خود را سرد نگاه میداشتند،یخ مورد استفاده در مخزن خانگی گران بود،زیرا مجبور بودند که یخ را از دریاچه های زمستانی برش داده و تا زمان مورد نیاز آنرا ذخیره نمایند.

یک فرانسوی ،ایده دستگاه سردکننده برای خنک کردن و نگاهداشتن غذاها را در خانه داد، وآنرا  در سالهای 1805 و 1908 در امریکا ثبت اختراع نمود،و توسط یک شرکت آمریکایی خریداری شد. یخچال ها براساس فرآیند سولفور دی اکسید توسط جنرال الکتریک در ایندیانا ساخته شدند و توسط شرکت جونز مانیل بازاریابی شدند. اولین دستگاه در سال 1911 فروخته شد.یخچال ساخته شده گران بود و حدود 1000دلار فروخته شد (تقریبا" دو برابر ارزش یک اتومبیل در آن زمان).

جنرال الکتریک در توسعه یخچالهای خود،در سال 1915،اولین یخچال برقی را تولید نمود.در سال 1916،کلویناتور و سرول((servel دو دستگاه عرضه نمودند.این تعداد به 200 دستگاه در سال 1920رسید.در سال 1918،کلویناتور مدلی با کنترلهای اتوماتیک را معرفی نمود.

مدل سال 1922،ترکیبی از جعبه خنک کننده چوبی،کمپرسور آب سرد شونده ،  سینی یخهای مکعبی و یک اتاقک 9 فوت مکعب بود که 714دلار ارزش داشت.در سال 1923،پوشش چینی بر روی اتاقکهای فلزی معرفی گردید.

اولین یخچال با کاربرد گسترده،یخچال Monitor-Top جنرال الکتریک در سال 1927 عرضه گردید.کمپروسور،که مقدار قابل توجهی از حرارت را ساتع مینماید،در بالای اتاقک قرار داشت ،و بیش از 000, 000, 1 دستگاه تولید گردید.در این یخچالها بعنوان واسطه خنک کننده یا سولفور دی اکسید بکاربرده میشد،که برای چشمها مضر بوده و ممکن است باعث کاهش دید،سوزش پوست و جراحت شده،یا متیل فورمات که شدیدا"قابل اشتعال،مضر برای چشم،ودر صورت تنفس و خوردن سمی است.امروزه اکثر این دستگاهها هنوز مورد استفاده قرار میگیرند.

با معرفی فرئون،بازار یخچال در دهه 1930رونق یافت،ودر دهه 1940 فریزرها بیشتر رواج پیدا کردند.در دهه1950 و 1960پیشرفتهای تکنیکی مانند دیفراست اتوماتیکی و یخ سازی اتوماتیک بوجود آمد.در برنامه های توسعه ای دهه 1970 و 1980،با توجه به آسیب لایه اوزون و بدنبال ممنوعیت  استفاده ازگازهایCFC (فرئون )در سیستم های خنک کننده ، یخچال های جدیدی بر مبنای استفاده از گازهایA-134-HFC  طراحی گردیدند.

در مدلهای اولیه یخچال (در سال 1956 و بعد از آن)یک قسمت خنک برای سینی قطعات یخ طراحی شدند. بدنبال نیاز به غذاهای منجمد عرضه فریزر خانگی در آمریکا در سال 1940 آغاز گردید.